onsdag 4 maj 2011

"It seems like every girl, everywhere in the world, has a pair of denim cutoff shorts"


Bildkälla

Haha, alltså Scott Schuman är stundtals irriterande (som när han kallade en fullt normalviktig tjej för "större") och stundtals väldigt rolig och skarp. På The Cut uttalar han sig om "dagens outfit"-bloggar på ett sätt som i princip sammanfattar även mina åsikter ;

"I’m not really a fan of personal style blog s— you know, the ones [on which] these girls just shoot their outfits and all this stuff. I haven’t seen one that I really like or that draws my attention every day. The good and bad of that is that most these girls only have a limited wardrobe; they don’t have many clothes to shoot and I don’t think most of them have come up with looks that are that interesting, that draw me."

Jag tycker visserligen det känns tveksamt att påstå att dessa typer av bloggar är ointressanta för att dessa tjejer/kvinnor har ett begränsat antal plagg, det känns lite tråkigt och elitistiskt på fel sätt, även om det givetvis finns en slags poäng med det han säger. Däremot kan jag tycka att det är rent ut sagt fascinerande med tjejer som dagligen knäpper av en outfitbild av dålig fotografisk kvalitet, typ tar kort i spegeln och liknande. Andra, som exempelvis Emma Elwin och min kära vän Josefin Arestav, är superduktiga på att ta snygga och inspirerande bilder av sina outfits, och att det uppskattas av deras läsare är inte svårt att förstå. Men jag har så svårt att förstå hur man kan fota av en kornig bild av en själv iklädd låt säga jeansshorts (som Schuman med all rätt driver med i The Cut-intervjun) och ett linne och tycka att det är intressant ur ett modeperspektiv?

Däremot är det, som Schuman påpekar, fantastiskt ur ett modehistoriskt perspektiv. Det lär vara otroligt lätt för historiker om sisådär 200 år att förstå hur modet såg ut under de första decennierna av 2000-talet. Och det är ju inte fy skam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar